Hem enviat la següent text al tinent d’Alcalde Marc Armengol i al regidor del districte 4, Amadeu Aguado, per demanar que hi hagi ombra a l’espai per a gossos del col·legi França:

Benvolguts tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat i regidor del districte 4,

Des de Community Can Terrassa els agraïm que ens deixèsssin accedir al projecte d’àrea de lliure circulació per a gossos propera al col·legi França.

Com vostès saben, no considerem aquesta zona una bona solució per als propietaris de gossos de Ca n’Aurell, perquè queda en un extrem del barri, però valorem positivament que l’ajuntament es proposi solucionar un dels problemes que pateix la ciutat. A més hem comprovat que l’espai és gran i, si es compleixen els terminis d’execució, no haurem d’esperar un any com prevèiem.

Two dogs playing with a ball.Centrant-nos en la instal·lació, sí que voldríem cridar-los l’atenció i reclamar un canvi que creiem inexcusable en el projecte: no hi ha previsió de cap element arquitectònic ni vegetal que faci ombra. Gossos, propietaris i acompanyants estan exposats totalment al sol en una superfície de 3.700 m2. Pensem que en la nostra zona geogràfica això no és admissible, perquè inutilitza la instal·lació durant moltes hores a l’any. Per un simple criteri de rendiment de l’equipament,  ja s’hauria de modificar aquest aspecte.

Cal dir, a més, que crea un cert greuge comparatiu, perquè hi ha zones d’ombra a les pistes de petanca i a totes les zones verdes,  excepte les que estan destinades als gossos.

Dels arguments que se’ns han donat només podem acceptar la falta de pressupost, perquè hem consultat diferents especialistes en jardins i cap pensa que la presència de gossos impedeixi que hi hagi arbres, per molt que orinin. Poden visitar a Barcelona i el seu entorn, inclòs el Vallès Occidental, nombrosos “pipicans” amb arbres i gespa. Pel que fa al pressupost, com saben, depèn de la voluntat política. Nosaltres només podem reiterar que perquè l’equipament sigui rendible, eficaç i atraigui usuaris tot l’any, cal que hi hagi ombra.

Tindríem altres consideracions a fer sobre la instal·lació en concret:

-Suposem que la gent de can Boada agrairia una porta més pròxima.

-Quatre bancs i una font per 3.700 m2 no semblen molts bancs i fonts.

-Els gossos i els propietaris estarien millor en un entorn que recordès més a un espai natural i que tingués diferents punts d’atenció.

-Ajudaria molt a l’estat de forma dels animals i al seu equilibri psicològic que amb el temps s’instal·lessin elements d’agility.

-Seria desitjable que hi haguès un tancat dins l’espai per a cadells i gossos petits.

-Les tanques potser no són les més adients per una zona verda i si alguna persona o animal i impacta, es pot fer mal.

En tot cas es poden fer remodelatges en el futur, però ens sobta molt que es pensi que els gossos i els seus propietaris, no tots joves i en plena forma, podem correr i passejar per aquest espai sense cap possibilitat d’estar a l’ombra.

Finalment, reiterem l’oferiment, que ja vam fer, de participar activament en la creació d’un espai per als gossos i aportar tot allò que ens sigui possible.

Atentament,

Community Can Terrassa

Cal que hi hagi ombra

Aquesta entrada també es pot llegir en: Castellà